ကၽြန္မတို႔ေတြ ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ပတ္၀န္းက်င္ေတြမွာေသာ္လည္းေကာင္း ေတြ႔ရတတ္တဲ႔ စိတ္အေႏွာက္အယွက္ ျဖစ္စရာေလးေတြကို ေျဖရွင္းဖို႔အတြက္ ေအာက္ပါ အခ်က္ေတြကို သိထားမယ္ဆိုရင္ တစ္နည္းတစ္ဖံုအားျဖင္႔ေတာ႔ အေထာက္အကူ ျဖစ္မယ္ ထင္ပါတယ္။
၁.
ပုရြက္ဆိတ္
ပုရြက္ဆိတ္ေတြဟာ
သခြားသီးကို အလြန္မုန္းပါတယ္.. ဒါေၾကာင္႔ သင္႔ အိမ္ (သို႔မဟုတ္) သင္ေနထိုင္ရာ ေနရာအနီးမွာ
ပုရြက္ဆိတ္မ်ား မ်ားျပားေနတယ္ဆိုလို႔ရွိရင္ သခြားသီးကို အခြံခြာျပီး ၄င္းအခြံကို ပုရြက္ဆိတ္
လာရာလမ္း၊ ပုရြက္ဆိတ္တြင္း၀ တို႔မွာ ခ်ထားလိုက္မယ္ဆိုရင္ ပုရြက္ဆိတ္ရန္က ကင္းေ၀မယ္ျဖစ္ပါတယ္။
၂.
ေရခဲသန္႔သန္႕
မိမိအိမ္က
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေရခဲသန္႔သန္႕လိုခ်င္ရင္ ေရကို က်ိဳခ်က္ျပီးမွ ခဲပါ။
၃.ေတာက္ေျပာင္တဲ႔
မွန္မ်ား
မိမိအိမ္ရွိ
မွန္ျပဴတင္း၊ မွန္တင္ခံု၊ ျပဴတင္းေပါက္၊ ကားမွန္ စတာေတြကို ေတာက္ပ ေျပာင္လက္ေစခ်င္တယ္ဆိုရင္
အရက္ျပန္ကို အသံုးျပဳကာသန္႔စင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၄. အာလူးျပဳတ္ရင္
ျမန္ျမန္က်က္ဖို႔အာလူးျပဳတ္တဲ႔အခါ အခ်ိန္တုိတုိအတြင္း က်က္ေစလိုတယ္ ဆိုရင္ျဖင္႔ အာလူးတစ္လံုးကို ယူျပီး အခြံတစ္ျခမ္းထဲ ႏြာျပီး ျပဳတ္အိုးထဲကို အျခားအာလူးမ်ားနဲ႔ အတူထည္႔ျပဳတ္ပါ။
၅.အကၤ်ီမွာ
ကပ္တဲ႔ ပီေက
မိမိအိမ္ရွိ
ကေလးမ်ားရဲ႔ အ၀တ္အစား၊ လူၾကီးမ်ား၏ အ၀တ္မ်ားကို မေတာ္တဆ ပီေကမ်ား(ခၽြင္းဂမ္းမ်ား) ကပ္ေပလာပါက
ေလွ်ာ္ဖြပ္ရ မရဘဲ အလြန္အခက္အခဲျဖစ္ရတတ္ပါတယ္။ ၄င္းကို ေျဖရွင္းဖို႔ဆိုရင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ
၄င္းပီေကကပ္ေသာအ၀တ္ကို တစ္နာရီခန္႔ထားျပီးလွ်င္ ဆြဲခြာလိုက္ပါက အလြယ္တကူ ကၽြတ္ပါလာပါလိမ္႔မယ္။
၆.
အ၀တ္ျဖဴမ်ားကို ျဖဴေဖြးေတာက္ေျပာင္ေစဖို႔
အျဖဴေရာင္
အ၀တ္မ်ားကို ေလွ်ာ္ဖြတ္တဲ႔အခါမွာ ပံုမွန္အတိုင္းေလွ်ာ္ရင္ ျဖဴေဖြးေတာက္ေျပာင္ဖို႕ ခက္ေပမဲ႔
ေရခပ္ေႏြးေႏြးထဲမွာ အ၀တ္ကိုစိမ္ထားျပီး သံပုရာသီးခပ္ပါးပါး တစ္ခ်ပ္ ကို ထည္႔ကာ ၁၀မိနစ္ခန္႔
ထားျပီး ေလွ်ာ္ဖြပ္ပါက အ၀တ္မ်ား ပိုမိုျဖဴစင္ေစႏိုင္ပါသည္။
၇.
ေတာက္ပတဲ႔ ဆံေကသာ
သင္ရဲ႕
ဆံေကသာေတြကို အေရာင္ေတာက္ပေစဖို႔ ေခါင္းမေလွ်ာ္ခင္ ဗနီဂါအရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔ကို
ဆံပင္ေပၚမွာ လိမ္းေပးျပီးမွ ေခါင္းေလွ်ာ္သင္႔ပါတယ္။
၈.သံပုရာသီး၊ ေရွာက္သီး
အရည္ မ်ားမ်ားထြက္ဖို႔
ဟင္းထဲထည္႔ရာတြင္လည္းေကာင္း၊
သံပုရာရည္ေဖ်ာ္ရာတြင္လည္းေကာင္း သံပုရာသီး၊ ေရွာက္သီးမ်ား အရည္မ်ားမ်ား ထြက္ေစလိုလွ်င္
ေရေႏြးထဲတြင္ သံပုရာသီးကို တစ္နာရီခန္႔ စိမ္ျပီးမွ အရည္ညွစ္ပါက အရည္မ်ား အလြန္ထြက္ပါတယ္။
၉.
ေဂၚဖီထုပ္ အနံေပ်ာက္ဖို႔
ဟင္းခ်က္တဲ႔အခါ
ေဂၚဖီထုပ္မွာ အနံ႔ရွိတတ္လို႔ ေပါင္မုန္႔ တစ္ဖဲ႔ေလာက္ ဟင္းထဲကို ထည္႔လိုက္မယ္ဆို အနံ႔ကင္းေ၀း
ပါျပီ။
၁၀.ၾကက္သြန္လွီးရင္
ျမမ်က္ရည္ ေျမမခဖို႔
ဟင္းခ်က္ရင္း
ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားစားစား လွီးရတဲ႔အခါ ၾကက္သြန္ခိုးေတြေၾကာင္႔ အလြမ္း မ်က္ရည္ေတြ ေၾကြရတတ္ပါတယ္..
ဒီလိုအျဖစ္မ်ိဳးက ကင္းေ၀းဖို႔ ၾကက္သြန္ခြာေနတုန္း ပီေကစားပါလို႔ ဆိုပါတယ္။
Source:http://taangland.ning.com/profiles/blogs/4029941:BlogPost:16604
No comments:
Post a Comment